Skip to content

Veelgestelde vragen

Soms zie je ringbanden die helemaal kromtrekken. Hoe komt dat?

Papier heeft een z.g. lengterichting, een structuur die je ook in hout ziet. Dat ontstaat bij de fabricage van papier. De vezels liggen in de lengte. Dat is te controleren als je het papier doorscheurt of vouwt.

Het is belangrijk dat het papier dat om de ringband wordt gevouwen in de juiste richting is bedrukt (in de hoogte). Wordt dat niet gedaan, dan trekt het papier op den duur (binnen enkele weken) het karton krom. De ringband wordt daardoor feitelijk onbruikbaar.

Cicade International let op deze zaken bij de fabricage van uw ringband!

 

Ik kan de pagina’s in mijn ringband niet goed omslaan. Hoe komt dat?

Meestal is er dan een te klein ringmechaniek in de ringband gemonteerd. De afstand van de perforatiegaten tot de rand van het papier is minimaal 7 mm. Als het mechaniek bijvoorbeeld Ø 10mm is, dan liggen de beide stroken overelkaar heen. Als er meer dan 25 vel in het mechaniek wordt gedaan, dan wordt het steeds lastiger om soepel om te slaan.

Cicade International let op deze zaken bij de fabricage van uw ringband!

 

Kunnen plastic mapjes of omslagen altijd eenvoudig worden bedrukt?

Over het algemeen is dat geen probleem. Sommige kunststoffen hebben echter de eigenschap om drukinkt af te stoten (PP) maar een behandeling vooraf heft dat probleem meestal wel op. Deze z.g. ‘corona-behandeling’ is niet onbeperkt houdbaar! Er zijn een aantal druktechnieken mogelijk: zeefdruk, offsetdruk en stempeldruk. De laatste wordt meestal toegepast bij zilver- of gouddruk en blinddruk.

Cicade International adviseert u graag bij de keuze van de bedrukking!

 

Aan welke voorwaarden moeten Tabbladen voldoen?

Eigenlijk aan geen enkele. Tabbladen zijn er in vele vormen en aantal tabs. Veel van onze klanten hebben de tabbladen in de ringband geheel aangepast aan de specifieke bedrijfsstijl. Het aantal leverbare standaard tabbladen is al enorm: van A-Z tot Z-A, genummerd van 1-5, 1-7, 1-10, 1-12, 1-15, 1-20, 1-24, 1-25, 1-50, 1-100 enz.

Cicade International adviseert u graag bij de keuze van uw tabbladen.

Producten

Contact

Cicade International
Kleine Gracht 3
8051 VK Hattem

Telefoon: 038-3376338
E-mail: sales@cicade-int.nl

Over Cicade

    Soms zie je ringbanden die helemaal kromtrekken. Hoe komt dat? Papier heeft een z.g. lengterichting, een structuur die je ook in hout ziet. Dat ontstaat bij de fabricage van papier. De vezels liggen in de lengte. Dat is te controleren als je het papier doorscheurt of vouwt. Het is belangrijk dat het papier dat om de ringband wordt gevouwen in de juiste richting is bedrukt (in de hoogte). Wordt dat niet gedaan, dan trekt het papier op den duur (binnen enkele weken) het karton krom. De ringband wordt daardoor feitelijk onbruikbaar. Cicade International let op deze zaken bij de fabricage van uw ringband!   Ik kan de pagina’s in mijn ringband niet goed omslaan. Hoe komt dat? Meestal is er dan een te klein ringmechaniek in de ringband gemonteerd. De afstand van de perforatiegaten tot de rand van het papier is minimaal 7 mm. Als het mechaniek bijvoorbeeld Ø 10mm is, dan liggen de beide stroken overelkaar heen. Als er meer dan 25 vel in het mechaniek wordt gedaan, dan wordt het steeds lastiger om soepel om te slaan. Cicade International let op deze zaken bij de fabricage van uw ringband!   Kunnen plastic mapjes of omslagen altijd eenvoudig worden bedrukt? Over het algemeen is dat geen probleem. Sommige kunststoffen hebben echter de eigenschap om drukinkt af te stoten (PP) maar een behandeling vooraf heft dat probleem meestal wel op. Deze z.g. 'corona-behandeling' is niet onbeperkt houdbaar! Er zijn een aantal druktechnieken mogelijk: zeefdruk, offsetdruk en stempeldruk. De laatste wordt meestal toegepast bij zilver- of gouddruk en blinddruk. Cicade International adviseert u graag bij de keuze van de bedrukking!   Aan welke voorwaarden moeten Tabbladen voldoen? Eigenlijk aan geen enkele. Tabbladen zijn er in vele vormen en aantal tabs. Veel van onze klanten hebben de tabbladen in de ringband geheel aangepast aan de specifieke bedrijfsstijl. Het aantal leverbare standaard tabbladen is al enorm: van A-Z tot Z-A, genummerd van 1-5, 1-7, 1-10, 1-12, 1-15, 1-20, 1-24, 1-25, 1-50, 1-100 enz. Cicade International adviseert u graag bij de keuze van uw tabbladen.